Belépés

Elfelejtett jelszó

Új felhasználó vagy? Fiók létrehozása!

Regisztráció

Van már fiókod? Lépj be!

 

 

IDŐPONT: 2024. OKTÓBER 3-5.

SE-SZTOK/2024.II/00175 - AKKREDITÁLT TANFOLYAM
ORVOSOK, GYÓGYSZERÉSZEK - 32 KREDITPONT
OPTOMETRISTÁK - 16 KREDITPONT

 • Helye: Balatonalmádi, Hunguest Hotel BÁL Resort****

 • Fő témák: az eredményes kontaktológiai praxis kiépítése. További témakörök az általános kontaktológia, valamint a szaruhártya, a szemfelszín és a könnyszervek betegségei.

 • A végleges program letöltése (pdf)
 • Segédlet felhasználói fiók létrehozásához (pdf)
 • Kedves Kolléganők, Kollégák!

  A Magyar Kontaktológiai Társaság ebben az évben is megszervezi az éves kongresszusát és továbbképző tanfolyamát hagyományos (személyes részvétellel) módon.

  A rendezvény helyszíne: Hotel Resort, Balatonalmádi; ideje: 2024. október 3-5.

  Az ez évi kongresszus immár hagyományosan, egyben továbbképző program is, amelynek fő témája az eredményes kontaktológiai praxis kiépítése. További témakörök az általános kontaktológia, valamint a szaruhártya, a szemfelszín és a könnyszervek betegségei. Ezenkívül a kontaktológia más területeiről, határterületeiről bejelentett előadásokat és esetismertetéseket is szívesen fogadjuk.
  Elnökségünk úgy döntött, hogy a kongresszuson szereplő előadóknak részvételi díjat nem kell fizetni, a már befizetett összeget a szervezők visszautalják.

  A fő téma kiválasztását az adja, hogy lencseillesztéssel foglalkozó kollégák a kontaktológia minden területének sajátosságaival, újdonságaival tisztába kell, hogy legyenek.

  Társaságunknak a kongresszussal kapcsolatos célkitűzései most sem változnak: a legújabb tudományos eredmények ismertetésén kívül nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati tapasztalatok bemutatására is, nemzetközileg elismert kül- és belföldi előadók segítségével. A gyakorlati tapasztalatok átadására a korábbi sikeresen zajlott kerekasztal megbeszélések formáját választottuk. Ezenkívül a kontaktológia területéből származó esetismertetésekkel tesszük még színesebbé a kongresszus programját.

  Külön szekció és előadások tartására kértük fel a Magyar Szemorvostársaság Cornea Társaságát, mivel a cornea és betegségeinek mélyreható ismerete a kontaktológusok számára nélkülözhetetlen. Ezenkívül a korábbi kongresszusainkon sikeresen megrendezésre került optometrista szekció szervezését ezen a kongresszuson is továbbfolytatjuk. A kongresszusra lehet jelentkezni szabad előadással, és esetismertetéssel. A kongresszus egyben továbbképző program is.

  A kontaktológiai cégeknek - a korábbi kongresszusainkhoz hasonlóan - ezen a kongresszuson is szeretnénk lehetőséget adni új termékeik gyakorlati bemutatására (kipróbálással is egybekötve) a kongresszus kisebb termeiben a résztvevők kisebb csoportjainak. A cégeknek szimpózium tartására és plenáris ülésen való előadás tartására is van lehetőségük.

  Társaságunk éves közgyűlését is ezen a rendezvényen szervezi meg a kongresszus második napján.

  A tudományos programot társasági programokkal egészítjük ki. A kongresszus előtti estén (csütörtökön) közös vacsorát szervezünk, amely főként a baráti találkozásokra, beszélgetésekre fog összpontosítani. Másnap a bankettet spanyol est jegyében műsort is tervezünk, amelynek alapját az immár hagyományossá váló táncbemutató és igény szerint táncoktatás képezi. Szeretnénk, ha a banketten résztvevők megjelenésén, ruházatán is látszódnának a spanyolos stílusjegyek. A korábbi évekhez hasonlóan, ebben az évben is díjazva lesznek, a legjobb, öltözékek.

  Ezek után az élőzenére helyeződik át a hangsúly, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan ugyanaz a zenekar fog biztosítani.

  A továbbképzés és a kongresszus szervezési feladatainak lebonyolítására ismét a Convention Budapest Kft-t kértük fel, akikkel már sok rendezvényt sikeresen szerveztünk meg.

  Remélem hamarosan találkozunk, üdvözlettel:

  Remélem hamarosan találkozunk, üdvözlettel:

  Dr. med. habil. Végh Mihály, Ph.D., FEBO
  a Kongresszus elnöke

  További információ                 Regisztráljon most