Belépés

Elfelejtett jelszó

Új felhasználó vagy? Fiók létrehozása!

Regisztráció

Van már fiókod? Lépj be!

 

 

IDŐPONTVÁLTOZÁS! ÚJ IDŐPONT: 2021. OKTÓBER 7-8.

32 KREDITPONT - SE-TK/2021.II/00270 - AKKREDITÁLT TANFOLYAM

 • Helye: Kecskemét, Four Points By Sheraton Hotel****

 • Fő témák: a színezett, színes kontaktlencsék, a kontaktlencsék kozmetikai, esztétikai célból való alkalmazása

 • A végleges program letöltése (pdf)
 • Segédlet felhasználói fiók létrehozásához (pdf)
 • ÚJ! Kontaktlencserendelési tanulmány (pdf)
 • Kedves Kolléganők, Kollégák!

  A Magyar Kontaktológiai Társaság elnöksége úgy döntött, hogy a nehézségek ellenére ebben az évben is megszervezi az éves kongresszusát és továbbképző tanfolyamát.

  Az aktualitásoktól függően akár hagyományosan (személyes részvétellel), akár online módon kis változtatásokkal az előző évi kongresszusunkhoz hasonlóan. Elsősorban hagyományos módon szeretnénk megszervezni a kongresszust. Itt szeretnénk köszönetet mondani főként a tavalyi év előadóinak, akik vállalták a rendhagyó formához való alkalmazkodást és a szervező Convention cég munkatársainak, akik mindent megtettek a változásokat követve azért, hogy a rendezvényünk megvalósuljon. A köszönetnyilvánításnál nem szabad megfeledkeznünk azokról a kontaktológiai cégekről sem, akik ebben a formában is támogatták a rendezvényünket és szimpóziummal is, segítették a tudományos programot. Köszönjük a Magyar Szemorvostársaság Cornea Társaságának aktív részvételét is.

  Az ezévi kongresszus immár hagyományosan, egyben továbbképző program is, amelynek fő témája a színezett, színes kontaktlencsék, a kontaktlencsék kozmetikai, esztétikai célból való alkalmazása. További témakörök: az általános kontaktológia, valamint a szaruhártya, a szemfelszín és a könnyszervek betegségei. Ezenkívül a kontaktológia más területeiről, határterületeiről bejelentett előadásokat és esetismertetéseket is szívesen fogadjuk. Elnökségünk úgy döntött, hogy a kongresszuson szereplő előadóknak a részvételi díjat visszautalja. A fő téma aktualitását az adja, hogy a kontaktológia, felhasználva a technikai rohamosan fejlődését, az igényes festett kontaktlencsék esetében is biztonságos viselésű lencsék gyártását biztosítja.

  Társaságunknak a kongresszussal kapcsolatos célkitűzései most sem változnak: a legújabb tudományos eredmények ismertetésén kívül nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tapasztalatok bemutatására is, nemzetközileg elismert kül- és belföldi előadók segítségével. A gyakorlati tapasztalatok átadását a kerekasztal megbeszélés formájában történő esetismertetetések teszik még színesebbé és hatékonyabbá. Külön szekció és előadások tartására kértük fel a Magyar Szemorvostársaság Cornea Társaságát, mivel a cornea és betegségeinek mélyreható ismerete a kontaktológusok számára nélkülözhetetlen. Ezenkívül a korábbi kongresszusainkon sikeresen megrendezésre került optometrista szekció szervezését ezen a kongresszuson is továbbfolytatjuk. A kongresszusra lehet jelentkezni szabad előadással, és esetismertetéssel.
  A kongresszus egyben továbbképző program is.

  A kontaktológiai cégeknek – a korábbi kongresszusainkhoz hasonlóan – ezen a kongresszuson is szeretnénk lehetőséget adni új termékeik gyakorlati bemutatására (kipróbálással egybekötve) a kongresszus kisebb termeiben a résztvevők kisebb csoportjainak. A cégeknek szimpózium tartására és plenáris ülésen való előadás tartására is van lehetőségük. Társaságunk éves közgyűlését is ezen a rendezvényen szervezi meg, melyről tagjainknak külön értesítést fogunk kiküldeni e-mailen, de a honlapunkról is elérhetők lesznek az információk a kongresszussal és továbbképzéssel kapcsolatos további információkkal együtt.

  A tudományos programot társasági programokkal egészítjük ki. A kongresszus előtti estén közös vacsorát szervezünk, amely főként a baráti találkozásokra, beszélgetésekre összpontosít. Másnap a banketten, ebben az évben a régi nagy sikerű, immár klasszikusnak mondható olasz zenei stílus hangulatát szeretnénk felidézni, amit a bankett ételválasztékában is érvényesítünk, ezenkivül szeretnénk, ha a banketten résztvevők öltözékén is látszódna a kiválasztott olasz korszakhoz való igazodás. E régi zenei korszaknak megfelelő legjobb öltözékek a korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is díjazva lesznek. A továbbképzés és a kongresszus szervezési feladatainak lebonyolítására ismét a Convention Budapest Kft-t kértük fel, akikkel már sok rendezvényt sikeresen szerveztünk meg.

  Üdvözlettel:

  Dr. med. habil. Végh Mihály, Ph.D., FEBO
  a Kongresszus elnöke

  További információ                 Regisztráljon most