Belépés

Elfelejtett jelszó

Új felhasználó vagy? Fiók létrehozása!

Regisztráció

Van már fiókod? Lépj be!

 

 

Beszámoló a 2020-as kongresszusról

Programfüzet letöltése (pdf) | Segédlet letöltése (pdf)

Kedves Kolléganők, Kollégák!

A Magyar Kontaktológiai Társaság vezetősége nevében örömmel jelenthetem be, hogy a nehézségek ellenére ebben az évben is sikerült megszerveznünk az éves kongresszusunkat és ezzel együtt továbbképző tanfolyamunkat. Itt szeretnénk köszönetet mondani főként az előadóknak, akik vállalták a rendhagyó formához való alkalmazkodást és a szervező Convention Budaapest KFt. munkatársainak, akik mindent megtettek változásokat követve azért, hogy a rendezvényünk valamilyen formában megvalósuljon.

A köszönetnyilvánításnál nem szabad megfeletkeznünk azokról a kontaktológiai cégekről sem, akik ebben a formában is támogatták a rendezvényünket és szimpóziummal is segítették a tudományos programot.

Köszönjük a Magyar Szemorvostársaság Cornea Társaságának aktív részvételét is.

A kongresszus egyben továbbképző program is, amelynek fő témája a multifokális lencsék. Aktualitását az adja, hogy a kor rohamosan növekvő, egyre szélesedő technikai vívmányait - hordozható formában is - ma már nemcsak a fiatalok, hanem a presbyop korba lépett emberek is alkalmazni szeretnék, akár a mindennapi munkájukhoz is. Ez azonban megköveteli a jó látást nemcsak távolra, hanem közelre és közti távolságokban is. Ennek biztosítása jó szemműködés mellett ma már a korszerű kontaktlencsével is megoldható.

Üdvözlettel:
Dr. med. habil. Végh Mihály, Ph.D., FEBO,
a Kongresszus elnöke